ummusya

Khamis, 6 Oktober 2011

CRISPY BUTTERMILK CHICKEN - 2ND EDITION


Adapun kenapa diberi nama 2nd edition adalah kerana sebelum ni sudah pernah dikongsikan resipi crispy butter chicken tapi ayamnya tidak ada tulang (dada ayam dipotong kecil dan nipis). edisi kedua ini pula menggunakan ayam yang ada tulang.
okey, caranya sungguh mudah dan ringkas, begini....

ayam seekor dpotong sdrhana kecil, gaul dgn grm, panaskn minyak utk mgoreng, sbelum mgoreng, gaul ayam dlm tepung gandum, goreng hingga msk dn garing.

Dlm kuali yg lain, panaskn 3 sudu butter, tumis bwg besar yg dicincang halus, masukkan lada padi atau lada thailand yg dhiris halus dn segenggam daun kari, masukkn setengah tin susu cair dn garam, masukkn sedikit tepung jagung jika suka pekat, boleh jua tidak guna tepung jagung. Gaul ayam goreng dlm kuah tadi. siap... selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan